5 Tips Για Καλύτερη Τακτοποίηση Των Αποσκευών Σας

22/06/2020
από COSTAS KATSAPARAS

 

 

Λίγο πριν ξεκινήσετε να φτιάχνετε τις βαλίτσες σας για τον επόμενο προορισμό σας, δείτε μερικές από τις παρακάτω συμβουλές για να οργανώσετε το ταξίδι με τον καλύτερο δυνατό τρόπο.

# 1 Φτιάξτε Check List

Το σύνθημά μας: πάρτε μαζί σας μόνο αυτά που είναι απολύτως απαραίτητα!

Ανεξάρτητα από το πόσες φορές το λέμε αυτό, καταλήγουμε να πάρουμε πολύ περισσότερα αντικείμενα από όσα πραγματικά χρειαζόμαστε στις διακοπές μας. Ας προσπαθήσουμε αυτή τη φορά να αποφύγουμε την υπερφόρτωση των αποσκευών μας!

Οι συμβουλές μας:

1.Πάρτε λιγότερα παντελόνια από μπλούζες
2.Περιοριστείτε σε μόνο δύο ζευγάρια παπούτσια (ένα άνετο ζευγάρι για περπάτημα και ένα casual-κομψό ζευγάρι για τα βράδια)
3. Και το πιο σημαντικό απ'όλα: απαλλαγείτε από τα "για κάθε περίπτωση" αντικείμενα.


# 2 Ελέγξτε τα ταξιδιωτικά σας έγγραφα

 Πριν φύγετε, καλό θα είναι να ελέγξετε τις απαιτήσεις ταξιδιού για είσοδο και διαμονή στη χώρα προορισμού σας , και επίσης να ελέγξετε την ημερομηνία λήξης στην ταυτότητα ή το διαβατήριό σας. Σημείωση: ορισμένες χώρες απαιτούν το διαβατήριο να ισχύει για αρκετούς μήνες μετά την προγραμματισμένη ημερομηνία επιστροφής σας.

# 3 Ακολουθείστε τα πρότυπα των αεροπορικών εταιρειών

 Όταν ταξιδεύετε με αεροπλάνο, πρέπει να συμμορφώνεστε με τους κανονισμούς που επιβάλλει η αεροπορική σας εταιρεία όσον αφορά τις διαστάσεις και το βάρος των αποσκευών της καμπίνας σας και των αποσκευών σας. Για παράδειγμα, οι αποσκευές καμπίνας Ryanair δεν είναι ίδιες με τις αποσκευές καμπίνας Air France.

Μην ξεχάσετε να συμβουλευτείτε τους συγκεκριμένους όρους που ορίζει η αεροπορική σας εταιρεία, όπως αναφέρεται στο αεροπορικό εισιτήριο ή στον ιστότοπο της αεροπορικής εταιρείας. Αυτές οι προϋποθέσεις μπορεί επίσης να διαφέρουν ανάλογα με τον προορισμό, την θέση στην οποία ταξιδεύετε και τον τύπο του εισιτηρίου.

 

# 4 Ζυγίστε την αποσκευή σας –Ταξιδέψτε ελαφριά…

Σε γενικές γραμμές, το μέγιστο βάρος για αποσκευές καμπίνας που επιτρέπεται σε αεροπλάνο είναι περίπου 10 κιλά. Ελέγξτε το αεροπορικό εισιτήριο ή τον ιστότοπο της αεροπορικής σας εταιρείας. Υπάρχει μια τάση να πιστεύουμε ότι οι μαλακές βαλίτσες είναι ελαφρύτερες από τις σκληρές. Η διαφορά βάρους μειώνεται στην πραγματικότητα χάρη στις τεχνολογικές καινοτομίες και στα νέα υλικά που χρησιμοποιούνται για την κατασκευή των αποσκευών. Για να αποφύγετε λοιπόν εξτρα χρεώσεις, ζυγίστε τες γεμάτες!

# 5 MINIATURISE!

Εάν ταξιδεύετε με αεροπλάνο, προσέξτε τους κανονισμούς σχετικά με τη μεταφορά υγρών μέσα στην καμπίνα!

Μπορείτε να μεταφέρετε μόνο φιάλες ή δοχεία με μέγιστη χωρητικότητα 100 ml, τα οποία πρέπει να φυλάσσονται σε μια επανασφραγιζόμενη διαφανή πλαστική σακούλα.Η τσάντα πρέπει να είναι σφραγισμένη και τα αντικείμενα πρέπει να χωράνε εύκολα μέσα. Επιτρέπεται μόνο μια τέτοια πλαστική σακούλα ανά επιβάτη. Για να μην αποχωριστείτε λοιπόν την αγαπημένη σας κρέμα ημέρας κατά την επιβίβαση, μην ξεχάσετε να τη μεταγγίσετε σε ένα μίνι μπουκάλι ή έστω να φέρετε ένα δείγμα μαζί σας!