Βαλίτσα... αλλά με πόσες ρόδες;

19/07/2022
από COSTAS KATSAPARAS

Ένα από τα ζητήματα που απασχολεί τους περισσότερους πριν προχωρήσουν σε αγορά οποιασδήποτε αποσκευής είναι αυτό της σωστής επιλογής ανάλογα με τις ανάγκες τους. Όλοι πλέον ή σχεδόν όλοι αγοράζουμε αποσκευές με τρόλεϊ. Είναι πολύ πιο εύκολες στη μεταφορά, ειδικά όταν στο σακβουαγιάζ ή στη βαλίτσα θέλουμε να μεταφέρουμε μεγάλο βάρος. Μιας και το κόστος τους πλέον δεν είναι απαγορευτικό, μπορείτε να επιλέξετε χωρίς συμβιβασμούς αυτό που σας ταιριάζει!! Δείτε λοιπόν κάποιες σημαντικές πληροφορίες πριν προχωρήσετε στην τελική επιλογή σας.



Οι βαλίτσες με τρόλεϊ χωρίζονται σε τρεις βασικές κατηγορίες όσον αφορά τις ρόδες τους:

Α) Βαλίτσα με δύο ρόδες και κίνηση μόνο προς μια κατεύθυνση
Β) Βαλίτσα με τέσσερις ρόδες 360 μοιρών και τηλεσκοπική κίνηση(spinner)
Γ) Βαλίτσα με τέσσερις διπλές ρόδες 360 μοιρών και τηλεσκοπική κίνηση(spinner) .

Οι βαλίτσες με δύο ρόδες είναι ο πιο απλός τύπος βαλίτσας. Οι δύο ρόδες είναι στερεωμένες στο κάτω μέρος.

Αυτό μολονότι παρέχει περισσότερο ωφέλιμο χώρο, χρήσιμο για τις βαλίτσες καμπίνας, ωστόσο μπορεί να σας δυσκολέψει όταν χρειάζεται να μεταφέρετε περισσότερες από μια αποσκευές. Και αυτό γιατί η βαλίτσα με τις δυο ρόδες, ακολουθεί την κίνηση σας. 
Οι βαλίτσες με τις τέσσερις ρόδες και κίνηση 360 μοιρών, έχουν το πλεονέκτημα ότι η κύλιση τους είναι ευκολότερη μιας και μπορούν να περιστραφούν γύρω από τον άξονα τους(τηλεσκοπική κίνηση). 
Μπορούν να κυλήσουν πλάι σας, χωρίς να καταπονούν τα χέρια σας. 
Οι βαλίτσες με τις τέσσερις διπλές ρόδες και κίνηση 360 μοιρών έχουν τα ίδια ακριβώς πλεονεκτήματα και χαρακτηριστικά με αυτές που έχουν τέσσερις μονές ρόδες, με τη μόνη διαφορά ότι οι διπλές ρόδες κυλούν ομαλότερα στο έδαφος και προσφέρουν περισσότερη σταθερότητα. 

Το υλικό από το οποίο είναι φτιαγμένες οι ρόδες είναι κυρίως πλαστικό.
Η πλειοψηφία των τροχών που κυκλοφορούν στην αγορά είναι κατασκευασμένοι για ομαλούς δρόμους,οπότε καλό θα είναι να μην κυλούνοι βαλίτσες σε πλακόστρωτα και χωματόδρομους.
Αυτές είναι οι βασικές κατηγορίες στις βαλίτσες με τρόλεϊ κι ένας μικρός οδηγός για τη κάθε κατηγορία.

Ότι κι αν διαλέξετε, ένα είναι σίγουρο.
Η αγαπημένη μας συνήθεια-τα ταξίδια με φίλους και οι εκδρομές με τους αγαπημένους μας-είναι μια εμπειρία πολύτιμη που δεν θα πρέπει να αποσπάται από αστοχίες στην επιλογή της κατάλληλης αποσκευής...
Γιατί πάντα είναι ώρα για νέες περιπέτειες!!!