Σακ βουαγιάζ ή Βαλίτσα;Τι να επιλέξω;

19/07/2022
από John Doe

 

 

 

Πολλοί αναρωτιούνται, τι είναι προτιμότερο το σακβουαγιάζ ή βαλίτσα;
Ποιό από τα είδη να επιλέξουν και με ποια κριτήρια;

 

Διαφορετικοί ταξιδιώτες έχουν διαφορετικές ανάγκες! Διαφορετικοί προορισμοί έχουν διαφορετικές προκλήσεις ! Και όλοι θα θέλαμε να έχουμε μια λύση για όλες τις περιστάσεις. Ωστόσο, κάθε εμπειρία είναι διαφορετική και θα πρέπει να είμαστε εφοδιασμένοι με τα σωστά είδη και αξεσουάρ για να μπορούμε να την απολαύσουμε.

 

Στο Vidulus συγκεντρώσαμε κάποιες πληροφορίες για να σας διευκολύνουμε στην τελική σας επιλογή, σύμφωνα πάντα με τις ανάγκες σας και τις προσωπικές σας προτιμήσεις. Πριν προχωρήσετε στην επόμενη αγορά σας ή πριν πακετάρετε σκεφτείτε λίγο τα παρακάτω:

  • Ποια και πόσα Μέσα θα χρειαστείτε να αλλάξετε μέχρι να φτάσετε στον τελικό σας προορισμό;

Αν σκοπεύετε να ταξιδέψετε με το αυτοκίνητό σας ή να μετακινηθείτε μόνο με ένα μέσο, τότε μια βαλίτσα θα ήταν ιδανική επιλογή. Σε διαφορετική περίπτωση, αν μέχρι να φτάσετε στον προορισμό σας θα χρειαστείτε να χρησιμοποιήσετε πολλά διαφορετικά μέσα ,όπως τρένο/ πλοίο/ λεωφορείο , τότε το σακβουαγιάζ ίσως σας φανεί πιο χρήσιμο, μιας και το κάθε μέσω μεταφοράς διαθέτει διαφορετικούς χώρους φύλαξης των αποσκευών.

  • Που θα φυλάσσονται οι αποσκευές σας κατά την διάρκεια του ταξιδιού σας;

Εδώ θα πρέπει να λάβετε σοβαρά υπόψη σας την ασφάλεια των προσωπικών σας αντικειμένων! Οι περισσότερες βαλίτσες είναι εφοδιασμένες με λουκέτο, το οποίο κλείνει και ανοίγει με συνδυασμό, κάτι που δεν ισχύει για τα σακβουαγιάζ. Μπορείτε να προμηθευτείτε ένα λουκέτο απλό ή με συνδυασμό ή ακόμα και ένα λουκέτο TSA ώστε να εξαλείψετε αυτό τον κίνδυνο.

  • Πώς είναι οι υποδομές στον τόπο προορισμού σας:

Σκοπεύετε να επισκεφτείτε τα πανέμορφα ελληνικά νησιά, όπου το πλακόστρωτο κυριαρχεί ή κάποια μεγάλη πόλη με άριστες υποδομές; Στην πρώτη περίπτωση ένα σακβουαγιάζ θα σας εξυπηρετούσε καλύτερα, αφού οι ρόδες της βαλίτσας θα μπορούσαν να καταπονηθούν. Στην δεύτερη περίπτωση, μπορείτε να επιλέξετε την βαλίτσα ανεπιφύλακτα μιας και σε λείες επιφάνειες, οι βαλίτσες είναι πραγματικά πολύ εύχρηστες.

  • Πόσο χώρο πραγματικά θα χρειαστείτε;

Είτε πρόκειται για ένα ολιγοήμερο ταξίδι, είτε για μια μεγαλύτερης διάρκειας απόδραση, ο χώρος στην αποσκευή μας θα θέλαμε να είναι όσο μεγαλύτερος γίνεται ή να προσαρμόζεται στις ανάγκες μας. Τα σακβουαγιάζ διατίθενται σε μεγάλη ποικιλία μεγεθών, για να επιλέξετε το κατάλληλο μέγεθος. Ο μόνος κίνδυνος είναι να το μεταφέρετε μισο-αδειο και τα προσωπικά σας αντικείμενα να μην παραμείνουν τακτοποιημένα για πολύ! Βέβαια, υπάρχουν και οι λύσεις για βαλίτσες με προέκταση, υφασμάτινες ή σκληρές, που μπορούν εύκολα να προσαρμοστούν τέλεια στις ανάγκες σας για extra χώρο!

  • Ποιο είναι πιο ανθεκτικό , το σακβουαγιάζ ή βαλίτσα

Πραγματικά έχει γίνει πολλή μεγάλη συζήτηση για την υπεροχή της μιας ή της άλλης αποσκευής. Ο πιο σημαντικός παράγοντας εδώ είναι η ποιότητα των υλικών . Στην περίπτωση του σακβουαγιάζ αυτό που θα πρέπει πρωτίστως να ελέγξετε είναι η πυκνότητα της ύφανσης(περίπου 300D και επάνω), όπως εδώ. Στην περίπτωση της βαλίτσας, το σύνηθες υλικό είναι το ABS πλαστικό, που είναι εύκαμπτο για να απορροφά της πιέσεις. 

Επειδή οι περισσότεροι από εμάς δεν ταξιδεύουμε μόνο στα νησιά, ούτε χρησιμοποιούμε μόνο το αυτοκίνητό μας, και σίγουρα δεν γνωρίζουμε πόσο χώρο θα χρειαστούμε, είναι προτιμότερο να έχετε ένα από κάθε είδος και να επιλέγετε αυτό που σας ταιριάζει ανάλογα με την επόμενη προγραμματισμένη σας απόδραση!