Μην πετάτε τις παλιές σας βαλίτσες

20/05/2020
από COSTAS KATSAPARAS

Μην πετάτε τις παλιές σας βαλίτσες!

Πολλά από τα αντικείμενα που χρησιμοποιούμε έχουν συνδεθεί με όμορφες αναμνήσεις .Όταν όμως χάσουν την χρησιμότητά τους καλούμαστε να πάρουμε την απόφαση να τα αποχωριστούμε και να τα αντικαταστήσουμε με πιο εξελιγμένες εκδοχές τους.
Πώς θα μπορούσαμε όμως να αξιοποιήσουμε τις παλιές μας βαλίτσες, που μας έχουν συντροφεύσει σε πολλούς προορισμούς; Πώς θα μπορούσαμε να τις ενσωματώσουμε στο design του σπιτιού μας;Πιο κάτω, μερικές ιδέες για εναλλακτικές χρήσεις, που εξοικονομούν χώρο και δίνουν ιδιαίτερο ύφος και αισθητική στην διακόσμηση του σπιτιού.

Ράφια:
Αφού κόψουμε την βαλίτσα στο επιθυμητό μέγεθος, μπορούμε να την τοποθετήσουμε στον τοίχο με γωνίες στήριξης.

 

Κομοδίνα:

Αφού αφαιρέσουμε από το εσωτερικό τους τα διαχωριστικά και τους ιμάντες που συγκρατούν τα ρούχα, μπορούμε εύκολα να μετατρέψουμε την παλιά μας βαλίτσα σε κομοδίνο , εκμεταλλευόμενοι τον αποθηκευτικό χώρο. Μπορούμε ακόμα και να την βάψουμε με τεχνικές ντεκουπάζ για ένα καλύτερο αισθητικό αποτέλεσμα.

Μίνι Βιβλιοθήκη

Μπορούμε να τακτοποιήσουμε τα βιβλία μας αλλιώς... Ειδικά αν πρόκειται για μια βαλίτσα μικρού μεγέθους, και αφού αφαιρέσουμε το ένα μέρος της,τοποθετείται είτε σε ένα έπιπλο είτε στο πάτωμα, φτιάχνοντας ένα χώρο χαλάρωσης, όπου μπορούμε να απολαύσουμε το αγαπημένο μας βιβλίο.

Οι πολύ παλιές βαλίτσες με έντονα μεταλλικά και ξύλινα στοιχεία είναι ιδανικότερες για να τις χρησιμοποιήσετε σε οποιοδήποτε σημείο του καθιστικού ή της κρεβατοκάμαρας ως κομοδίνα, βοηθητικά τραπέζια ή και απλά ως διακοσμητικό στοιχείο, ανοιχτές ή κλειστές, αλλάζοντας αν θέλετε την όψη τους εφαρμόζοντας κάποια τεχνικήπαλαίωσης ή και απλό βάψιμο, ενώ κάθε τύπου υφασμάτινη ή δερμάτινη βαλίτσα μπορείτε να τηνεπεξεργαστείτε τόσο εσωτερικά όσο και εξωτερικά, εφαρμόζοντας τεχνική decoupage με χαρτί ή και ύφασμαδιαφοροποιώντας εντελώς την όψη τους.

Τραπεζάκι καθιστικού

Αφού προσαρμόσουμε στο κάτω μέρος την βαλίτσας τα ποδαρικά της επιλογής μας και αφού την επεξεργαστούμε με εύκολες τεχνικές παλαίωσης, θα αποκτήσουμε ένα τραπέζι καθιστικού με πραγματικά ξεχωριστό design.

Κρεβάτι για το αγαπημένο μας κατοικίδιο
Αφού αφαιρέσουμε όλα τα εσωτερικά μέρη της βαλίτσας καθώς και το ένα από τα δυο μέρη της, τοποθετώντας απλά ένα μαξιλαράκι, έχουμε διαμορφώσει μια ζεστή γωνιά για το κατοικίδιο μας.

Αν σας αρέσουν αυτού του είδους οι προτάσεις και το συγκεκριμένο στυλ διακόσμησης αλλά δεν διαθέτετε τις κατάλληλες βαλίτσες αναζητήστε παρόμοια κομμάτια σε παλιατζίδικα, λόγω της κρίσης παρόμοια είδη …πολυτελείας έχουν πλέον αισθητάμειωμένη ζήτηση και αντίστοιχα και κατακόρυφα έχουν πέσει και οι τιμές.

   

 

 

 

 

 

 




 

.