Τί είναι η RFID προστασία ;

16/10/2020
από John Doe

Η συντομογραφία RFID προέρχεται από την αγγλική φράση Radio Frequency Identification, δηλαδή "ταυτοποίηση μέσω ραδιοσυχνοτήτων». Με την χρήση ραδιοκυμάτων γίνεται εντοπισμός και αναγνώριση κάποιων πληροφοριών που βρίσκονται ψηφιακά αποθηκευμένες. Φανταστείτε την RFID τεχνολογία ως μια μετεξέλιξη των γνωστών Barcodes.Στις μέρες μας χρησιμοποιείται σε πάρα πολλές εφαρμογές, από τα σουπερμάρκετ ,τα εμπορικά καταστήματα με τα γνωστά αντικλεπτικά αυτοκόλλητα και τα e-pass.Η συγκεκριμένη τεχνολογία έγινε ευρέως γνωστή από την χρήση των καρτών ( πιστωτικών και χρεωστικών) που έχουν μπει δυναμικά στην καθημερινότητα μας για να μας διευκολύνουν στις συναλλαγές μας, χρησιμοποιώντας την ελάχιστη δυνατή επαφή.

Ωστόσο, η διαδεδομένη χρήση των καρτών ενέχει και τον κίνδυνο της υποκλοπής. Θα μπορούσε να γίνει μια ανέπαφη συναλλαγή χωρίς να σας γίνει αντιληπτό? Φυσικά και ναι! Αν κάποιος βρεθεί δίπλα σας και κοντά στην κάρτα σας με ένα ειδικό μηχάνημα POS, θα μπορούσε να σας υποκλέψει κάποιο σημαντικό ποσό(εξαρτάται από το ποιό είναι το μέγιστο ποσό για το οποίο δεν χρειάζεται να βάλετε το PIN σας).

 

Για τον λόγο αυτό, στο Vidulus.gr, έχουμε συμπεριλάβει στην γκάμα μας μια εξειδικευμένη σειρά προϊόντων που παρέχουν αυτού του είδους την προστασία, κάνοντας τις καθημερινές σας συναλλαγές ακόμα πιο ασφαλείς!

Η ιδέα λοιπόν των προϊόντων Exentri με προστασία RFID είναι ότι περιέχουν ένα "προστατευτικό στρώμα" ώστε να εμποδίζεται η λήψη σημάτων RFID, αποτρέποντας έτσι κακόβουλες ενέργειες σάρωσης και υποκλοπής στις κάρτες.